De kleine panda’s

De panda wordt beschouwd als een symbool van vrede en geluk. De panda wordt vaak geassocieerd met vriendelijkheid, zachtmoedigheid en geduld. De panda’s zijn speels, vrolijk, spontaan en aanhankelijk. Vanuit onze visie vinden wij het belangrijk dat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen, dit doen wij door een kind zelfvertrouwen en veiligheid te bieden. Wij vinden het belangrijk dat een kind zichzelf kan zijn en wij vinden ieder kind uniek. De Kleine Panda’s is een groep van 0 t/m 2,5 jaar. Deze kinderen zullen op een passende en uitdagende manier opvang krijgen.

De lotusbloempjes

De lotusbloem staat symbool voor scheppende kracht. Daarnaast staat de lotus voor reinheid, schoonheid, puurheid en innerlijke groei. De Lotusbloempjes is voor kinderen die wat extra aandacht nodig hebben. Wij kijken welke kinderen in een bepaald ontwikkelingsgebied meer aandacht nodig hebben en geven deze kinderen extra kracht om verder te groeien. Elk kind is puur en vinden wij uniek. Vanuit onze visie willen wij een omgeving creëren waarin elk kind zich kan ontwikkelen. Daarbij willen wij het kind de uitdaging geven die het nodig heeft en tegelijkertijd ook de veiligheid. Dit bewaken de leidsters door het kind geborgenheid en bescherming te bieden op het moment dat het kind het nodig heeft.

De Lotusbloempjes is voor kinderen van 1,5 tot 3 jaar oud. Deze groep is voor kinderen die er nog niet aan toe zijn om de overstap te maken naar De Parels. Om deze extra aandacht en begeleiding zo goed mogelijk te kunnen bieden staan hier twee pm’ers en worden er indien nodig ontwikkelingsplannen gemaakt. Er wordt veelvuldig overleg gepleegd met eventuele instanties die betrokken zijn, maar ook met ouders.

De parels

De Parels is een groep met kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. De lachende buddha met de parels in zijn handen staat voor gezondheid, kracht, wijsheid en kennis. De parels worden vaak geassocieerd met zuiverheid en liefde. Vanuit onze visie benaderen wij kinderen op een positieve manier en geven wij kinderen complimenten. Wij moedigen de kinderen aan tijdens spel en activiteiten. Wij geven de kinderen de opgedane kennis en kracht mee als ze naar de basisschool gaan.

Activiteitenprogramma

Bij De Kleine Buddha bieden wij dagelijks ons eigen activiteitenprogramma aan. Wij werken op elke groep met thema’s waar de activiteiten afgestemd zijn op de verschillende ontwikkelingsgebieden van de kinderen. Daarnaast hebben wij wekelijks activiteiten gepland staan voor de kinderen vanaf 1,5 jaar. Op maandag hebben wij dansen op muziek, op dinsdag gaan wij om de week gymmen met de kinderen en hebben wij om de week Muziek met Veronique, op woensdag hebben de kinderen yoga, op donderdag gaan wij dansen in de danszaal. Dit is i.s.m. het Brabant Dance Centre en op vrijdag zijn er 1 keer in de maand activiteiten met de ouderen van het Catharinahof. Meer informatie over de dagindeling kunt u opvragen bij femkekeereweer@dekleinebuddha.nl.

Inschrijven