Peuterprogramma

Ook bij De Kleine Buddha bieden wij ons eigen peuterprogramma aan, dagelijks voor de kinderen van 2 tot 4 jaar. De peuters die naar de dagopvang komen nemen ook deel aan het peuterprogramma. Het peuterprogramma loopt gewoon door in de schoolvakanties. 

In ons peuterprogramma werken wij met thema’s waar de activiteiten op afgestemd worden. Daarnaast hebben wij i.s.m. Brabant Dance Centre peuterdans. Op dinsdag en donderdag hebben we peutergym/dans. Op de woensdag peuteryoga (bewegen en ontspannen peuteryoga) en op vrijdag zijn er activiteiten met de ouderen in het Catharinahof.

Inschrijven

Dreumesprogramma

Bij de dreumesgroep bieden we ook activiteiten aan om alvast te wennen aan de peutergroep. Op maandagochtend hebben we dreumesdans, op woensdagochtend dreumesyoga en op donderdagmiddag dreumesgym.

Voorbeeld Peuter/dreumesprogramma (inclusief boterham)

 •  8.30-9.00 uur: Ontvangst peuters.
 • 9.00-9.30 uur: In de kring aan de slag met het thema. We werken met digitale progamma’s en apps op een tablet, prentboekjes, praatplaten, kamishibai platen, liedjes/muziek en allerlei materialen die bij het thema passen.
 • 9.30-10.00 uur: Fruit eten, liedjes zingen en gezellig kletsen met alle kinderen.
 • 10.00-11.30 uur: Lekker buiten spelen (indien het weer dit toelaat).
  Verder wordt op dit tijdstip een activiteit georganiseerd, zoals bijvoorbeeld knutselen, bakactiviteit, voorlezen en/of een bewegingsactiviteit.
  Op maandagochtend van 9.30-11.00 wordt er peuter en dreumesdans gegeven geheel in ons actuele thema verzorgd i.s.m. Brabant Dance Centre. Op de dinsdagen van 10.00 uur tot 11.00 uur peutergym, op woensdag om de week hebben we peuter en dreumesyoga in van 
  9.30-11.30 ,op de donderdagen hebben we om en om peutergym 10.00-11.00 en peuterdans van 9.30-10.30 en op vrijdagochtend zijn er activiteiten met de ouderen in het Catharinahof.
 • 11.30-12.15 uur: Samen opruimen, de handen wassen en vervolgens aan tafel om een lekkere broodmaaltijd te nuttigen. 

Afwisselend zitten we met alle kinderen aan tafel en wordt het brood voor alle kinderen gesmeerd of mogen de oudere kinderen aan een eigen gedekte tafel plaats nemen en hun eigen boterham beleggen. De kinderen beginnen in beide gevallen met een hartig belegde boterham.

 • 12.30 uur: de peuters kunnen weer opgehaald worden.